استعلام
آیا بازپرس مشغول خدمت در دادسرای اطفال که به اتهامات افراد بالغ کمتر از 18سال رسیدگی مینماید،
میتواند از ضابطان دادگستری برای انجام و تکمیل تحقیقات مقدماتی کمک بگیرد و یا آن که مکلف است تمام
تحقیقات را شخصاً انجام دهد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
-1با توجه به تصریح تبصره یک ماده 285قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با اصلاحات و الحاقات
بعدی ،تحقیق از افراد زیر پانزده سال به عنوان متهم به طور مستقیم در دادگاه اطفال و نوجوان صورت میگیرد ،و
لذا تحقیق از آنان به عنوان متهم توسط ضابطان دادگستری و دادسرا منتفی است.
-2در خصوص اتهام اشخاص بین پانزده تا هیجده سال تمام )هجری شمسی( که تحقیقات مقدماتی آنها در
دادسرای ویژه نوجوانان انجام میشود ،با لحاظ ماده 568قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392مطابق
مقررات عمومی و از جمله ماده 98قانون فوقالذکر ،محول نمودن امر تحقیقات مقدماتی مربوط به اتهام افراد
پانزده تا هیجده سال به ضابطان دادگستری بلامانع است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه