استعلام
آیا محکومعلیه حکمی که در اعتراض ثالث نسبت به رأی دادگاه به عنوان خوانده به دادرسی فرا خوانده شده است،
میتواند دعوای تقابل را به طرفیت معترض ثالث مطرح کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 980035مورخ 1398/05/12به شماره ثبت وارده 819مورخ ،1398/05/19
نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
اعتراض ثالث به عنوان یکی از طرق فوقالعاده شکایت از آراست که هدف از آن رسیدگی به ادعای ثالث در خصوص
رأی معترضعنه است و طبق ماده 424قانون آیین دادرسی مدنی نهایتا اگر دادگاه ادعای ثالث را وارد تشخیص داد،
حکم صادر شده را کلا یا جزئا الغا میکند .بنابراین ،امکان طرح دعوای تقابل در ضمن رسیدگی به اعتراض ثالث
وجود ندارد .بدیهی است که دعوای طرح شده به عنوان دعوای مستقل مطابق مقررات قانونی رسیدگی میشود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه