مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۸۱۸

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا طرفین قرارداد مکتوب میتوانند برای رسیدگی به دعاوی احتمالی ناشی از قرارداد از لحاظ صلاحیت محلی بر مراجعه به دادگاه یک حوزه قضایی توافق نمایند؛ در حالی که شهر مذکور محل اقامت طرفین تنظیم قرارداد یا اجرای قرارداد نباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،با عنایت به بند یک ماده 371قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 مقررات ناظر بر صلاحیت محلی علیالاصول در زمره قواعد تکمیلی است .ثانیاً ،مستنبط از مواد 78و 79قانون مذکور و مواد 1004 ،1002و 1010قانون مدنی اقامتگاه انتخابی زمانی تحقق پیدا میکند که طرفین با توافق هم ،محلی را غیر از اقامتگاه حقیقی خود انتخاب کنند و به نظر میرسد تفاوتی در این نیست که اقامتگاه مزبور محل تنظیم یا اجرای قرارداد باشد یا خیر. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۸۱۸ مورخ ۱۳۹۸/۰۹/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد