استعلام
آیا خواسته اثبات نسب فردی به عنوان عمو یا پسر عمو ممکن است و به عبارتی ،اثبات نسب راجع به چه کسانی قابل
پذیرش است و آیا غیر از پدر و مادر و برادر و خواهر ،راجع به دیگر افراد نیز قابلیت استماع دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 3723مورخ 1398/04/30به شماره ثبت وارده 781مورخ ،1398/05/13نظریه
مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با عنایت به ماده 862قانون مدنی و ماده 336قانون مجازات اسلامی 1392در فرض سوال که دعوای اثبات نسب
)رابطه خویشاوندی( به طرفیت بستگان نسبی از طبقه سوم مطرح شده است ،با لحاظ آثار حقوقی حاکم بر این رابطه
)نظیر ارث ،قسامه و مسوولیت عاقله( دعوای مزبور قابلیت استماع دارد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه