مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۷۵

تاریخ نظریه:

استعلام

میزان دیه صدمات وارده به انگشت به چه نحوی محاسبه میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9031/16640/1مورخ 1398/05/12به شماره ثبت وارده 775مورخ 1398/05/13اعلام میگردد: سؤال کلی و مبهم است و به این نحو قابل پاسخگویی نیست با این حال جهت اطلاع نظرات اداره کل راجع به شکستگی به شرح ذیل اعلام میگردد؛ بند انگشت عضو تلقی نمیشود ،بلکه هر انگشت به عنوان یک عضو طبق ماده 641قانون مجازات اسلامی 1392دیه مشخص )یک دهم دیه کامل( دارد که بین تعداد بندها تقسیم میشود .بنابراین دیه شکستگی بند انگشت بر اساس دیه انگشت سنجیده و محاسبه میشود ،نه دیه بندهای انگشتان؛ زیرا مواد ،568 569و 709قانون مجازات اسلامی مصوب 1392ناظر به عضو ) انگشت ( است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۷۵ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد