مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۷۴

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به مفاد ماده 21مکرر قانون جدید چـک مـصوب 1397و تبـصره یک آن ،آیا ظهرنویسـی چـک امکانپذیر است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

وفق تبصره یک ماده 21مکرر قانون اصلاحی قانون صدور چک مصوب ،1397دو سال پس از لازمالاجرا شدن این قانون ،صدور و پشتنویسی چک در وجه حامل ممنوع است و ثبـت انـتقال در سـامانه صیـاد جایـگزین پشتنویسی چک در وجه شخص معین خواهد شد؛ در نتیجه پس از اجرای مقررات مزبور صرفاً پشتنویسی که به طریق مقرر در این قانون انجام شود ،معتبر میباشد و در صورتیکه پشتنویسی از طریق مذکور صورت نگرفته باشد ،از شمول مقررات قانون یادشده خارج است و روابط طرفین تابع عمومات قانون مدنی خواهد بود .بدیهی است با توجه تصریح تبصره یک ماده 21مکرر صدرالذکر »چکهایی که تاریخ صدور آنها قبل از زمان مذکور باشد ،تابع قانون زمان صدور میباشد«. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۷۴ مورخ ۱۳۹۸/۰۹/۰۳ | مرکز حقوقی راهبرد