مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۷۲

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا در مورد سهلالبیع نبودن مال معرفی شده جهت استیفای محکومبه ،میتوان از مال رأساً رفع اثر نمود و مطابق با قانون اجرای رأی را پیگیری نمود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9031/16643/1مورخ 1398/5/12به شماره ثبت وارده 772مورخ ،1398/5/13نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: مطابق ماده 34قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و ماده 4قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ،1394محکومعلیه باید اولاً ،مالی معرفی کند که اجرای حکم و استیفای محکومبه از آن میسر باشد و ثانیاً ،طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری ،مال مزبور تکافوی محکومبه و هزینههای اجرایی را بنماید؛ یعنی ارزش آن با میزان محکومبه و هزینههای اجرایی برابری نماید و حداقل کمتر از آن نباشد .بنابراین چنانچه مال معرفی شده عرفاً قابلیت فروش داشته باشد؛ هر چند اینکه فروش آن سهل نباشد ،این امر مانع از استیفای محکومبه از آن نیست و تشخیص مصداق بر عهده مرجع قضایی مربوط است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۷۲ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد