استعلام
ملک مسکونی مشاعی محکومعلیه به مدت 5سال است که در ید برادرش میباشد و در راستای استیفای مهریه در
حق محکوملها توقیف شده است .محکومعلیه نیز در خانه مادرش با وی زندگی میکند و ادعای مستثنیات دین بودن
ملک را داشته و تقاضای رفع توقیف از ملک را دارد آیا این ملک جزو مستثنیات دین محسوب میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9011/665/70000مورخ 1398/5/8به شماره ثبت وارده 763مورخ
،1398/5/12نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با عنایت به بند »الف« ماده 24قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394و تبصره یک آن ،منزل
مسکونی که در حد نیاز و شأن عرفی محکومعلیه در حالت اعسار وی میباشد ،جزو مستثنیات دین است .در فرض
سؤال که محکومعلیه ،منزل مسکونی مشاعی خود را در اختیار ثالث )برادرش( قرار داده و در منزل مسکونی مادرش
سکونت میکند ،تشخـیص اینکه منـزل مـزبور همچنان مورد نیاز محکومعلیه است یا خیر ،بر عهده مرجع قضایی
مربوط است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه