مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۶

تاریخ نظریه:

استعلام

در مواردی که لوث بر انتساب جنایت به شخص حقوقی وجود دارد ،با توجه به عدم امکان اتیان سوگند از جانب نماینده قانونی شخص حقوقی ،آیا شاکی میتواند از متهم درخواست قسامه کند و در صورت درخواست ،تکلیف چیست.؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از تبصره ذیل ماده 14و مواد 314 ،160و 317قانون مجازات اسلامی مصوب 1392و ماده 695قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392در مواردی که شخص حقوقی ،متهم به ارتکاب جنایت مستلزم پرداخت دیه است و مورد از موارد لوث تشخیص میشود ،شاکی میتواند اقامه قسامه کند ولی نمیتواند از شخص حقوقی )نماینده قانونی شخص حقوقی( درخواست قسامه نماید. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضائیه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۶ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ | مرکز حقوقی راهبرد