استعلام
در جرایمی که به طور مستقیم در دادگاه رسیدگی میشود ،آیا شکایت و گزارش باید مستقیما به دادگاه )نزد مقام
ارجاع( ارسال شود؟ یا ابتدا به دادسرای مربوط ارسال میشود و چنانچه جرم دیگری )درجه شش به بالا( در پرونده
مطرح نباشد به دادگاه ارسال میگردد.
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9031/15897/1مورخ 1398/05/07به شماره ثبت وارده 747مورخ
،1398/05/08نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
توجهاً به مقررات مندرج در تبصره ماده 285قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و مواد 306و 340همین
قانون ،در جرائمی که مستقیماً در دادگاه باید رسیدگی شود ،قضات دادسرا مجاز به تعقیب و تحقیق نیستند و نیازی به
مراجعه به دادسرا نمیباشد و در صورت مراجعه به دادسرا ،مرجع مذکور بدون دخل و تصرف باید پرونده را به دادگاه
صالح ارسال نماید؛ مگر اینکه جرائم متعدد و یکی از آنها مستلزم صدور کیفرخواست باشد که در این حالت تماماً در
دادسرا رسیدگی و پس از صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال مینماید.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه