استعلام
چنانچه فرد غیر رشید که خوانده دعوی مالی قرار گرفته است و در جلسه دادرسی حاضر نشود و عدم رشد وی توسط
خوانده دیگر که حاضر است به اطلاع دادگاه برسد ،دادگاه چه تکلیفی دارد ؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 980031مورخ 1398/04/31به شماره ثبت وارده 739مورخ ،1398/05/07
نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
صرف طرح دعوا علیه خواندهای که خواهان از عدم اهلیت وی مطلع نبوده است ،موجب صدور قرار عدم اهلیت خوانده
یا هر قراری که باعث مختومه نمودن شکلی پرونده شود ،نمیباشد؛ بلکه دادگاه باید با استفاده از ملاک ماده 105
قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379دادرسی را متوقف نماید؛ اما هرگاه خواهان،
خوانده را محجور اعلام نموده باشد و یا از مفاد دادخواست و پیوستهای آن معلوم باشد که به رغم اطلاع از عدم
اهلیت خوانده ،نام سرپرست قانونی وی را در دادخواست قید نکرده است ،به نظر میرسد دادگاه باید قرار عدم اهلیت
خوانده را صادر نماید که این مورد تنها مصداق بند »د« ماده 332قانون یاد شده است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه