مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۲۱

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه در راستای رسیدگی به اعتراض متهم نسبت به قرار بازداشت موقت ،دادگاه قرار را نقض و صدور قرار تامین را به دادسرا محول نماید ،چنانچه آیا قرار دیگر صادرشده از سوی دادسرا که از نوع وثیقه بوده ،منجر به بازداشت شود ،از ناحیه متهم قابل اعتراض است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9026/650/1631مورخ 1398/05/05به شماره ثبت وارده 721مورخ ،1398/05/05نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: به استناد ماده 226قانون آیین دادرسی کیفری ،1392قرار تأمین منتهی به بازداشت ،مطلقا از سوی متهم قابل اعتراض است اعم از آنکه ابتدائا منتهی به بازداشت شود یا آنکه پس از نقض قرار بازداشت موقت از سوی دادگاه، قرار تأمین کیفری صادر و به لحاظ ناتوانی متهم از معرفی کفیل یا سپردن وثیقه ،منتهی به بازداشت وی گردد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۲۱ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۰۳ | مرکز حقوقی راهبرد