مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۰۸

تاریخ نظریه:

استعلام

در زمانیکه فرزند طبق قاعده فراش به دنیا آمده و حال پدر فرزند مدعی است که این فرزند مال من نیست ،آیا باید به اماره فراش عمل کرد و یا میتوان با آزمایش دی.ان.ای به بررسی موضوع پرداخت و اگر نتیجه آزمایش با اماره فراش متناقض بود ،کدام یک مقدم میباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

راجع به تأثیر آزمایش دی.ان.ای در دعوای نفی ولد مقرره قانونی وجود ندارد؛ بنابراین به لحاظ سکوت قانون در خصوص تأثیر آزمایش مذکور در این موضوع ،با توجه به اصل یکصد و شصت و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 3قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امورمدنی مصوب 1379باید به منابع معتبر اسلامی یا فتاوای معتبر مراجعه کرد. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۷۰۸ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۰۶ | مرکز حقوقی راهبرد