مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۹۶

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا هیات امنای موسسات خیریه که دارای شخصیت حقوقی هستند ،میتوانند فردی را به عنوان نماینده یا وکیل در جلسه هیات معرفی نمایند تا از طرف آنها اظهار نظر کند یا حق رأی نیز داشته باشد؛ یا اینکه حضور و آرای هیات امنا قائم به شخص است در صورت سکوت اساسنامه موسسه در این خصوص ،پاسخ چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره یک سیار مورخ 1398/4/23به شماره ثبت وارده 696مورخ ،1398/04/31 نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: مستفاد از بند 13ماده 26قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380و مواد 1و 5دستورالعمل اجرایی تأسیس ،انحلال و اداره مؤسسات غیردولتی و خیریه مصوب 1387و ماده 11اساسنامه نمونه پیوست دستورالعمل یاد شده و با عنایت به ماهیت و اهداف مؤسسات خیریه و وظایف مهم اعضای هیأت امنای این مؤسسات و شرایط خاص آنها از جمله نحوه انتخاب و عزل اعضای هیأت مدیره و بازرسان ،تصویب ترازنامه و بودجه ،تعیین خطمشی کلی مؤسسه و اتخاذ تصمیم پیرامون انحلال آن ،وظایف اعضای هیأت امنای این مؤسسات قائم به شخص بوده و قابل تفویض از طریق اعطای نمایندگی نمیباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۹۶ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد