استعلام
در حوزه قضایی شهرستان شادگان دادگاه انقلاب تشکیل نشده است و رئیس حوزه قضایی با داشتن ابلاغ دادرس
دادگاه انقلاب شهرستان آبادان مستقر در شادگان ،به پروندههای این حوزه قضایی رسیدگی مینماید .حال در صورت
اعتراض به قرار بازداشت موقت در صلاحیت دادگاه انقلاب در دادسرای حوزه قضایی شادگان ،آیا دادگاه انقلاب آبادان
مستقر در شادگان صلاحیت رسیدگی دارد یا اینکه موضوع در صلاحیت دادگاه کیفری دو میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9026/64/3000835مورخ 1398/04/29به شماره ثبت وارده 689مورخ
،1398/04/31نظریه مشورتی اکثریت کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به اینکه مطابق ماده 297قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و اصلاحات و الحاقات بعدی ،دادگاه
انقلاب در مرکز هر استان و به تشخیص رئیس قوه قضائیه در حوزه قضائی شهرستانها تشکیل میشود ،بنابراین مادام
که دادگاه مزبور مطابق تشخیص رییس قوه قضائیه در شهرستانهای غیر مرکز استان تشکیل نشده باشد ،صدور ابلاغ
دادرس علیالبدل دادگاه انقلاب برای قاضی یکی از حوزههای قضائی غیر مرکز استان به معنای تشکیل دادگاه انقلاب
در آن حوزه قضائی نمیباشد؛ لذا مستفاد از مواد 271و 297قانون موصوف این است که چنانچه دادگاه انقلاب در
حوزه قضایی دادسرا تشکیل نشده باشد ،دادگاه کیفری دو محل ،صالح به رسیدگی به اعتراض نسبت به قرار بازداشت
موقت است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه