مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۳۳

تاریخ نظریه:

استعلام

نظر به اینکه شرکتهای تعاونی بر اساس قانون بخش تعاون اقتصاد جمهوری اسلامی ایران و با نظارت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تأسیس میشوند و پرونده و سوابق آنها در ادارات تعاون و اداره ثبت شرکتها موجود میباشد آیا ارسال رونوشتی از آگهیهای ثبتی و تغییرات ثبتی به همراه صورتجلسات و ...به دیگر دستگاههای غیرمرتبط از جمله اداره امور مالیاتی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که اداره ثبت شرکتها ارسال مینمایند ،از لحاظ قانونی واجد ایراد است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

برابر اطلاق ماده 184قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366با اصلاحات و الحاقات بعدی »ادارات ثبت مکلفند در آخر هر ماه فهرست کامل شرکتها و مؤسساتی را که در طول ماه به ثبت میرسند و تغییرات حاصله در مورد شرکتها و مؤسسات موجود و نیز نام اشخاص حقیقی یا حقوقی را که در دفتر قانونی به ثبت رساندهاند با ذکر تعداد دفاتر ثبتشده و شمارههای آن به اداره امور مالیاتی محل اقامت مؤسسه ارسال دارند« همچنین به موجب تبصره 6ماده 169مکرر قانون یادشده» ،سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف است بانک اطلاعات ثبتی شرکتها را طراحی و سامانه اطلاعاتی آن را به نحوی ایجاد کند که موجبات دسترسی برخط سازمان امور مالیاتی کشور به سامانه مزبور فراهم آید«؛ لذا شرکتهای تعاونی مکلفند تغییرات حاصله در شرکت را از طریق سامانه اطلاعاتی برخط برای سازمان امور مالیاتی فراهم و اعلام نمایند؛ اما ارسال صورتجلسات ضروری نیست. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضائیه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۳۳ مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد