مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۳۲

تاریخ نظریه:

استعلام

ایا موضوع اختلاس می تواند مال غیرمنقول باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9026/566/1631مورخ 1398/4/24به شماره ثبت وارده 632مورخ ،1398/4/25نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: با عنایت به اینکه بزه اختلاس صورت خاصی از بزه خیانت در امانت است و طبق ماده 674قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب ،1375بزه خیانت در امانت در مورد اموال غیرمنقول نیز قابل تحقق است؛ و با توجه به اینکه در ماده 5قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ،اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367عبارت »سایر اموال« به صورت مطلق به کار رفته است؛ همچنین در ماده 4قانون اخیرالذکر نیز به اموال غیرمنقول تصریح شده است ،لذا اموال غیرمنقول نیز میتواند موضوع جرم اختلاس واقع شود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۳۲ مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد