مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۱۱

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا برگزاری جلسه دوم مزایده پس از انقضای مدت اعتبار نظریه کارشناس معتبر است یا اینکه مجدد بایستی موضوع جهت ارزیابی به قیمت روز به کارشناس ارجاع گردد؟ در صورت حالت اخیر ،آیا مزایده مرحله اول نیز کان لم یکن میشود و بایستی پس از ابلاغ نظریه کارشناس ،مزایده مرحله اول نیز برگزار شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9073/2176/3480مورخ 1398/04/20به شماره ثبت وارده 611مورخ ،1398/04/24نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: اطلاق تبصره ماده 19قانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ،18/1/1380مزایدهای را که از سوی اجرای احکام برگزار میشود نیز در برمیگیرد .بدیهی است در موردی که بیش از شش ماه از تاریخ نظریه کارشناسی گذشته است ،اگر محکوم له و محکوم علیه تلویحاً یا تصریحاً بر مفاد این نظریه تراضی نموده باشند ،دراین صورت با توجه به این که هدف مقنن ،حفظ حقوق اشخاص ذینفع میباشد ،تجدید کارشناسی ضرورت ندارد و به هر حال ،تشخیص مصداق بر عهده مرجع قضایی رسیدگیکننده است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۶۱۱ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد