استعلام
با عنایت به ماده 583قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات ،چنانچه مامورین اداره تعزیرات حکومتی در اجرای
دستور مافوق خود جهت پلمپ مغازه حاضر شوند و به کارگر اخطار نمایند که از مغازه خارج شود لیکن کارگر حاضر
به خروج از مغازه نگردد و مامورین نیز در حالی که کارگر داخل در مغازه می باشد بدون درگیری و استفاده از قوای
قهریه جهت اخراج کارگر اقدام و پلمپ مغازه نمایند ،آیا اقدام مامورین مشمول بزه حبس غیر قانونی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره یک سیار مورخ 1398/04/10به شماره ثبت وارده 604مورخ ،1398/04/23
نظریه مشورتی کمیسیون قوانین جزایی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مأمورین ذیصلاح که در اجرای وظایف قانونی خود اقدام به پلمب مکانی میکنند باید بدوا فرد یا افرادی را که در
آن مکان حضور دارند به نحو مقتضی و در صورت لزوم با استمداد از مامورین انتظامی از محل خارج کنند .در هر
حال چنانچه فرد حاضر در محل خارج نشود و امکان خارج کردن وی نیز میسور نباشد و محل پلمب شود ،این رفتار
توقیف غیرقانونی موضوع ماده 583قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( 1375محسوب نمیشود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه