مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۵۷۲

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه رای داور از لحاظ شکلی و ماهیتی بر خلاف قانون و اسناد رسمی و آراء قضایی باشد ،آیا دادگاه تکلیفی به ابلاغ رای داور و صدور اجرائیه برای چنین آرایی دارد؟ چنانچه پاسخ منفی است ،چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9030/4666/721مورخ 1398/03/11به شماره ثبت وارده 572مورخ ،1398/04/17نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: در فرض سوال در مورد ابلاغ رأی داور دادگاه وارد محتوای رأی نمیشود و باید رأی صادره توسط داور را به طرفین ابلاغ کند؛ اما در خصوص درخواست اجرای رأی داور با توجه به صدر ماده 489قانون آیین دادرسی دادگاه- های عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379چنانچه رأی داور مشتمل بر یکی از موارد مذکور در این ماده باشد، باطل است و قابلیت اجرایی ندارد .بنابراین هرگاه از سوی یکی از طرفین درخواست اجرای رأی داور شود ،دادگاه مکلف است رأی داور را از حیث جهات مذکوردر این ماده بررسی و تصمیم مقتضی مبنی بر قابل اجرا نبودن رای اتخاذ نماید. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۵۷۲ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۶ | مرکز حقوقی راهبرد