مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۵۵

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا اعمال تاسیسات حقوقی مخففه در قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری از جمله معافیت از کیفر ،با حضور متهم در دادرسی ملازمه دارد؟ آیا متهم غایب میتواند از مزایای مذکور استفاده کند؟ موارد ممنوعیت کدام است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9015/280/1مورخ 1398/1/20به شماره ثبت وارده 55مورخ ،1398/1/21 نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: نظر به اینکه مفاد ماده 39قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که در مقام بیان صدور حکم به »معافیت از کیفر« و شرایط آن است ،دلالتی بر ضرورت حضور متهم در جریان دادرسی ندارد ،بنابراین صدور حکم به معافیت از کیفر نسبت به متهمی که در فرایند دادرسی حضور نیافته ،فاقد منع قانونی است. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۵۵ مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد