استعلام
آیا فردی که به طور موقت از خدمات عمومی و دولتی منفصل گردیده ،رابطه استخدامی وی با سازمان و اداره
متبوعش به کلی قطع میشود و برای بازگشت به خدمت باید بر اساس شرایط مقرر مجدد به استخدام آن سازمان
درآید؛ یا اینکه شخص منفصل پس از سپری شدن مدت زمان انفصال ،بدون تشریفات به خدمت خود در سازمان متبوع
باز میگردد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 7100/98/1572مورخ 1398/03/25به شماره ثبت وارده 510مورخ
،1398/04/05نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مستفاد از بند »ذ« ماده 124و ماده 127قانون استخدام کشوری مصوب 1345با اصلاحات و الحاقات بعدی ،انفصال
موقت از خدمات عمومی یا دولتی اعم از آنکه به عنوان مجازات اصلی یا تکمیلی باشد ،اخراج محسوب نمیشود و
کارمند را صرفاً در مدت تعلیق شده در حکم دادگاه از ادامه اشتغال در دستگاههای دولتی یا عمومی محروم میکند؛
بنابراین کارمند منفصل از خدمت ،پس از سپری شدن مدت انفصال ،بدون نیاز به طی مراحل و تشریفات استخدام ،به
خدمت در سازمان متبوع اعاده میگردد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه