استعلام
آیا ماده 137قانون مجازات اسلامی شامل قانون مـبارزه با مواد مخدر در غـیر از مـوارد مـواد 6و 9آن قـانون
میباشد؟ به دیگر سخن ،چنانچه فرد دارای محکومیت قطعی به جرمی غیر از جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر
باشد و متعاقبا مرتکب یکی از جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر شود ،در فرض وجود شرایط مقرر در ماده
،137آیا میبایست مقررات تکرار جرم در خصوص او اعمال شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9026/460/1631مورخ 1398/04/04به شماره ثبت وارده 502مورخ
،1398/04/04نظریه مشورتی کمیسیون قوانین جزایی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مقررات قانون مجازات اسلامی مصوب 1392عام است و علیالاصول باید در کلیه جرایم ارتکابی رعایت شود .فرض
سؤال که فرد سابقه محکومیت به یکی از مجازاتهای تعزیری درجه یک تا شش غیر از جرایم موضوع قانون اصلاح
قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و الحاقات بعدی را دارد و متعاقباً از تاریخ قطعیت حکم تا حصول اعاده حیثیت
یا شمول مرور زمان اجرای مجازات مرتکب جرم مربوط به مواد مخدر یا روانگردان از درجه یک تا شش میشود،
مشمول مقررات تکرار جرم بر اساس ماده 137قانون مجازات اسلامی است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه