استعلام
چنانچه دادگاه تجدید نظر رایی را که قابل تعلیق نبوده تائید و به اشتباه آن را رأسا تعلیق کند و حال پی به اشتباه خود
ببرد ،آیا رأی توسط مرجع تجدید نظر قابل اصلاح است؟ راهکار قانونی چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره یک سیار مورخ 1398/3/18به شماره ثبت وارده 463مورخ ،1398/3/28نظریه
مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
در فرض مطروحه که دادگاه تجدید نظراستان ضمن تایید دادنامه بدوی ،به اشتباه در مواردی که اجرای مجازات جرم
مربوطه قابل تعلیق نبوده مبادرت به صدور قرار تعلیق اجرای مجازات )مذکور در حکم بدوی( نموده است؛ با توجه به
اینکه محکومعلیه اساساً استحقاق برخورداری از تعلیق اجرای مجازات را نداشته است ،لذا با استناد به ماده 55قانون
مجازات اسلامی مصوب 1392یا اتخاذ ملاک از آن ،لغو قرار تعلیق اجرای مجازات از سوی دادگاه تجدید نظر فاقد
اشکال قانونی به نظر میرسد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه