مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه کمیسیون بدوی تبصره یک ماده 100قانون شهرداری رأی به پرداخت جریمه نقدی صادر کند و به لحاظ استنکاف ذینفع از پرداخت جریمه مجدداً با طرح موضوع در کمیسیون رأی بر تخریب بنا صادر کند و رأی مذکور قطعی شود .اما در مرحله اجرا محکومعلیه جریمه نقدی موضوع رأی بدوی را پرداخت کند ،آیا امکان عدول از حکم تخریب وجود دارد و آیا در این خصوص نیاز به صدور رأی مجدد میباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با صدور رأی تخریب در اجرای تبصره 2ماده 100قانون شهرداری به وسیله کمیسیون ماده 100قانون شهرداری، موجبی جهت اخذ جریمه موضوع رأی قبلی کمیسیون دایر بر پرداخت جریمه وجود ندارد و شهرداری مکلف به اجرای رأی تخریب میباشد .بدیهی است ،مالک قانوناً میتواند نسبت به رأی تخریب در مهلت سه ماه از تاریخ ابلاغ در دیوان عدالت اداری تقدیم دادخواست نماید و دیوان باید در باب رأی تخریب و اینکه مطابق با مقررات قانونی صادر شده یا خیر ،اظهارنظر نماید. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۴۶ مورخ ۱۳۹۸/۰۹/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد