مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 41قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 1390و ماده 36آییننامه اجرایی قانون یاد شده ،آیا در پروندههای حقوقی اجرای قرار تأمین خواسته یا حکم محکومیت قطعی لازمالاجرا به طرفیت مقام قضایی مستلزم اجازه دادستان انتظامی قضات است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام فاقد شماره مورخ 1398/1/6به شماره ثبت وارده 46مورخ ،1398/1/20نظریه مشورتی کمیسیون اجرای احکام مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: اولاً ،با توجه به ماده 35آییننامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب ،25/2/1392در موارد اجرای محکومیت مالی ،چنانچه تعقیب یا اجرای حکم مستلزم جلب یا بازداشت قاضی وفق ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394باشد ،مراتب جهت اعمال مقررات ماده 39قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 1390باید به دادستان انتظامی قضات اعلام شود. ثانیاً ،اصولاً شناسایی و توقیف اموال در راستای اجرای احکام مدنی مستلزم بازرسی وسایل تحت تصرف قاضی نیست؛ اما اگر به لحاظ مخفی کردن اموال ،این امر مستلزم بازرسی باشد ،مشمول اطلاق ماده 41قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 1390و ماده 36آییننامه اجرایی این قانون است و باید با اجازه دادستان انتظامی قضات انجام شود. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۴۶ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد