استعلام
با توجه به ماده 377قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392آیا رئیس زندان میتواند ارسال نسخهای از دادنامه از
طرف دادگاه به زندان به منظور ابلاغ به زندانی را به منزله اعلام محکومیت غیرقطعی تلقی نموده و بر اساس همان
دادنامه مفاد ماده مذکور را اعمال و در صورت اتمام محکومیت زندانی را آزاد کند یا اینکه اعمال ماده مزبور
مستلزم دستور کتبی صریح از سوی دادگاه صادرکننده حکم به زندان است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9018/868/703مورخ 1398/3/25به شماره ثبت وارده 444مورخ
،1398/3/26نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (2این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مطابق ماده 377قانون آیین دادرسی کیفری 1392محکومعلیه حکم غیر قطعی ،که تحت قرار تأمین در زندان بسر
میبرد ،اصولا باید با صدور دستور مقام قضایی و با احتساب ایام بازداشت قبلی آزاد شود و اساسا دستور یاد شده
واجد خصیصه قضایی است ولیکن این امر مانع از آن نیست که چنانچه رئیس زندان موجبات آزادی زندانی یاد شده
را فراهم ببیند مراتب را به مقام قضایی ذیربط اعلام دارد
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه