استعلام
در خصوص ماده 4قانون افراز و فروش املاک مشاعی مصوب 1357که طی شماره 92/30/51887مهر 1392
توسط فقهای معظم شورای نگهبان خلاف شرع اعلام و باطل شده است:
آیا مراجع قضایی میتوانند نسبت به املاک مشاعی که بعضی از مالکان مخالف فروش سهم ملک یا اراضی مشاع خود
میباشند ،با استناد به ماده 4فوق الذکر که باطل شده است دستور فروش کل ملک را صادر نمایند؟
چنانچه دستور فروش ملک مشاع با تمسک به ماده 4قانون باطل شده مذکور صادر شود آیا صادر کننده دستور
مکلف به عدول از آن است یا مرجع دیگری که مشخص و اعلام می نمایید باید دستور نامتعارف یاد شده را کأن لم
یکن اعلام کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 1770مورخ 1398/3/12به شماره ثبت وارده 432مورخ ،1398/3/25نظریه
کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
اولاً ،استعلامکننده محترم از مقامات مذکور در تبصره ماده یک دستورالعمل نحوه استعلام حقوقی و پاسخ به آن در قوه
قضاییه مصوب 19/9/1398ریاست محترم قوه قضائیه نمیباشد.
ثانیاً ،با بررسی به عمل آمده نظریه فقهای محترم شورای نگهبان مذکور در استعلام در روزنامه رسمی منتشر نشده
است؛ لذا موضوع خارج از شمول ماده 2دستورالعمل یاد شده است و بنابراین قابل پاسخگویی نمیباشد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه