استعلام
با توجه به مفاد تبصره ماده 21قانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381که اشعار میدارد مرجع تعقیب
تخلفات اعضای هیأت مدیره و دادستان و بازرسان کانون استانها دادسرای انتظامی قضات میباشد ،آیا صلاحیت
دادسرای انتظامی برای رسیدگی به تخلفات افراد مذکور در تبصره محدود به ارتکاب تخلف در زمان تصدی سمتهای
یاد شده است یا درفرض مثال ،چنانچه افراد یاد شده پیش از تصدی سمت نیز مرتکب تخلف شده باشند و در حال
حاضر دارای سمت عضو هیأت مدیره ،دادستان و یا بازرس کانون باشند ،به تخلفات قبل و پس از تصدی سمت آنها
نیز در دادسرای انتظامی قضات باید رسیدگی شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 3/97ت 80/مورخ 1398/03/19به شماره ثبت وارده 409مورخ ،1398/03/20نظریه
مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (1این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با عنایت به اطلاق تبصره ماده 21قانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب 1381و وحدت ملاک از ماده 7قانون
نظارت بر رفتار قضات مصوب 1390و با توجه به اینکه هدف مقنن از تصویب این مقرره ،رعایت شأن و جایگاه سازمانی
مقامات مذکور و رسیدگی به تخلفات انتظامی انتسابی به آنها در مرجعی خاص بوده است ،بنابراین صلاحیت دادسرای
انتظامی قضات در تعقیب تخلفات انتظامی اعضای هیأت مدیره ،دادستان و بازرسان کانون کارشناسان رسمی دادگستری
استانها ،اعم از آن است که در زمان تصدی سمتهای مذکور یا پیش از آن مرتکب تخلف شده باشند.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه