مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۴۰۷

تاریخ نظریه:

استعلام

شخصی از کودکی محجور و از کارافتاده کلی است و تحت تکفل مادرش که کارمند بوده قرار داشته و اخیراً مادرش فوت کرده است .از طرفی پدر آن شخص هم کارمند است و در زمان حیات همسرش برای فرزند خود دفترچه خدمات درمانی گرفته است .با توجه به مراتب و در نظر گرفتن اینکه هم اکنون حضانت و نگهداری و تامین مخارج آن شخص بر عهده پدرش میباشد و پدرش هم از کارافتاده نمیباشد ،آیا آن شخص میتواند با استناد به اینکه در زمان حیات مادرش تحت کفالت وی بوده ،از قبل وی درخواست برقراری حقوق وظیفه نماید؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 1397028000126734مورخ 1397/12/15به شماره ثبت وارده 407مورخ ،1398/03/20نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: در فرض سؤال )فرزند معلول از کارافتاده کلی و نیازمند( با رعایت بندهای 3و 4ماده 48قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391میتواند از حقوق وظیفه مادر متوفیه خود برخوردار شود. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۴۰۷ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد