استعلام
پروندهای در حال رسیدگی است و شخصی مبادرت به طرح دادخواست ورود ثالث مینماید .چنانچه در دادخواست
ورود ثالث بدواً دعوی اعسار از پرداخت هزینه دادرسی طرح گردد و یا دادخواست ورود ثالث دارای نقایصی باشد ،آیا
دادگاه به محض اطلاع از طرح دادخواست ثالث با وصف شرایط مذکور که باعث اطاله دادرسی نسبت به پرونده
اصلی است ،باید آن را جهت رسیدگی »لف« پرونده اصلی نماید؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 980016مورخ 1398/3/4به شماره ثبت وارده 396مورخ ،1398/3/19نظریه
مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مستفاد از مواد 51و 64و 131و 134قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب
1379این است که در فرض »ورود شخص ثالث« خواهان باید نسبت به تقدیم دادخواست اقدام نماید و آنچه تکلیف
خواهان است تقدیم دادخواست به وضعیت توصیف شده در ماده 51قانون فوقالذکر است و لذا در صورت وجود
نواقص ،دفتر دادگاه مکلف به صدور اخطار رفع نقص میباشد و پس از تکمیل دادخواست را در اختیار دادگاه قرار
میدهد .بنابراین تصمیم دادگاه برای رسیدگی توأمان دعوای ورود ثالث با دعوای اصلی پس از رفع نقص یا رسیدگی
به دعوای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی به عمل میآید.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه