مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۳۳۷

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه در ملکی که فاقد پروانه و خارج از حریم شهر است ساخت و ساز صورت پذیرد و بعداً داخل در حریم شهر قرار گیرد :اولاً،آیا کمیسیون ماده صد قانون شهرداریها صالح به رسیدگی به تخلفات مالک است؟ ثانیاً ،در صورت منفی بودن پاسخ چه مرجعی جهت رسیدگی به این تخلف صالح میباشد؟ ثالثاً ،در صورت مثبت بودن پاسخ ،آیا اقدام به ساخت و ساز بدون اخذ پروانه در زمانیکه هنوز مشمول مقررات شهرداری نشده ،تخلف محسوب میشود؟ توضیح آن که ،ملک مذکور دارای کاربری زراعی است.

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 33/98مورخ 1398/02/25به شماره ثبت وارده 337مورخ 1398/03/08نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: اولاً و ثانیاً ،نسبت به اراضی که قبلاً در خارج از حریم شهر بوده و در آن زمان ،ساخت و ساز غیرمجاز صورت گرفته و هم اکنون در محدوده شهر قرار دارند ،طبق رأی وحدت رویه شماره 266مورخ 8/5/85هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در چنین وضعیتی ،کمیسیون موضوع تبصره 2بند 3الحاقی به ماده 99قانون شهرداریها مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی مذکور میباشد. ثالثاً ،با توجه به پاسخ فوق ،پاسخ به این سؤال منتفی است و در هر صورت فرض سؤال مشمول تخلفات مذکور در ماده 100 قانون شهرداری مصـوب 1334با اصـلاحات و الحـاقات بعـدی نمیباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۳۳۷ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد