استعلام
اگر دانشگاه بابت حقوق و مستمری معوقه کارمند خود به هر دلیل از طریق محاکم صالح محکوم به پرداخت گردد ،در
پرداخت محکومبه آیا فقط حقوق مبنا و فوقالعاده شغلی حقوق ثابت لحاظ میشود یا این که علاوه بر حقوق ثابت،
تمام مزایا مشتمل بر )بدی آب و هوا ،محرومیت ،پاداش و عیدی( هم پرداخت است؟ توضیح آن که کارمند متقاضی در
محل کار حاضر نبوده است .آیا حقوق معوقه کارمند غایب به نرخ روز قابل احتساب است؟ مستند قانونی موضوع
چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 98/3/1/760مورخ 1398/02/30به شماره ثبت وارده 307مورخ
،1398/03/04نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
-1مستفاد از تبصره 2ماده 122و ماده 68قانون مدیریت خدمات کشوری 1386در صورتیکه کارمند دولت
)کارمند دانشگاه دولتی( که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری است ،به موجب رأی مرجع قضایی ذیربط،
استحقاق دریافت حقوق و مزایای ایامی که اشتغال به کار نداشته است )ایام غیبت موجه( را داشته باشد ،کلیه حقوق و
مزایای قانونی وی قابل پرداخت است؛ به استثنای مواردی که به کارمند به اقتضای شرایط انجام کار به صورت
مستمر پرداخت میگردد؛ ماننــد فوقالعادهها اضافهکاری ،مأموریت ،ایاب و ذهاب ،تغذیه ،عیدی و پاداش ،حق حضور
در جلسات کمیتهها و شوراها که این موارد جزو حقوق مکتسبه کارمند غایب نبوده و قابل پرداخت نمیباشد.
-2مستفاد از مواد 107و تبصرههای 1و 2ماده 122قانون مدیریت خدمات کشوری 1386و ماده 20قانون
رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 1372و تبصره 3ماده 23آییننامه اجرایی قانون گزینش کشورمصوب ،1375در
مواردی که کارمند استحقاق دریافت حقوق و مزایا را دارد ،بر اساس آخرین حقوق و مزایای مربوط به زمان خدمت
وی ،پرداخت میشود؛ بنابراین در فرض سؤال که حکم به پرداخت حقوق و مزایای مستمر معوقه به کارمند صادر شده
است ،حقوق مزبور بر اساس حقوق و مزایای آخرین پست سازمانی وی قابل پرداخت خواهد بود ،به عبارت دیگر به
کارمند یاد شده در دوران عدم اشتغال نیز همانند دیگرکارکنان در وضعیت مشابه به مانند آخرین پست سازمانی
پرداخت خواهد شد.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه