مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۲۰۷

تاریخ نظریه:

استعلام

به موجب ماده 38آییننامه معاملات شهرداری تهران و تسری آن به شهرداری مراکز استانها اختلاف ناشی از معاملات موضوع این آییننامه در هیات حل اختلاف با عضویت یک نفر قاضی دادگستری ،یکی از اعضاء شورای شهر ،یک نفر نماینده فرمانداری ،یک نفر نماینده شهرداری و نماینده قانونی طرف قرارداد قابل رسیدگی و حکم صادره از طرف قاضی جلسه صادر میگردد .برخی پیمانکاران طرف قرارداد شهرداری با طرح دعوی در کمیسیون مذکور بدون اینکه با شهرداری درخصوص مفاد قرارداد فی مابین اختلافی داشته باشند ،مطالبه طلب موضوع قرارداد را مینمایند -1چنانچه اختلافی در مفاد قرارداد میان شهرداری و طرف قرارداد وجود نداشته باشد ،آیا رسیدگی به اینگونه دعاوی در صلاحیت کمیسیون ماده 38است؟ -2در صورتیکه طرفین نسبت به مفاد و تعهدات قرارداد اختلافی نداشته باشند و طرف قرارداد صرفاً مطالبه طلب خود از کمیسیون نماید؟ چنانچه اختلافی در خصوص مبلغ مورد خواسته بین طرفین وجود نداشته باشد،آیا کمیسیون ماده 38صلاحیت رسیدگی به مطالبه وجه را دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

1و -2با عنایت به اطلاق عبارت »اختلافات ناشی از معاملات موضوع این آییننامه« مذکور در ماده 38 آییننامه معاملات شهرداری )اصلاحی (1390مطالبه طلب از شهرداری بابت مطالبات موضوع آییننامه مذکور نیز در صلاحیت کمییسیون موضوع ماده 38آن میباشد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۲۰۷ مورخ ۱۳۹۸/۰۹/۲۶ | مرکز حقوقی راهبرد