استعلام
با عنایت به بند یک ماده 62قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب ،1379و ماده
490قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392که مقرر کرده دیه به قیمت یومالادا پرداخت میشود؛ آیا پرداخت هزینه
دادرسی باید بر اساس تقویم خواهان صورت پذیرد و یا آنکه به سبب یومالادا بودن دیه باید بر این اساس هزینه
دادرسی واریز شود معیار چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
رئیس محترم شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان خرم آباد
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 9035/2555/720مورخ 1398/11/20به شماره ثبت وارده 2002مورخ
،1398/12/10نظریه مشورتی کمیسیون قوانین مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
در فرض سؤال که خواهان با تقدیم دادخواست ،دیه صدمات وارده را مطالبه میکند ،دعوا مالی است؛ اما از آنجا که
در زمان تقدیم دادخواست میزان خواسته به سبب یومالادا بودن دیه )ماده 490قانون مجازات اسلامی مصوب (1392
مشخص نیست ،موضوع مشمول حکم مقرر در بند 14ماده 3قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن
در موارد معین مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی است و با توجه به مفاد حکم این بند ،در زمان اجرای
حکم میزان هزینه دادرسی به صورت قطعی تعیین و وصول میشود.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه