استعلام
در صورتی که محکومعلیه در اجرای ماده 442قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با تسلیم به رأی ،حق
تجدیدنظرخواهی خود را اسقاط کند دادگاه میتواند بعد از آن درخواست اعاده دادرسی موضوع ماده 474قانون
آیین دادرسی کیفری از همان رأی را به عمل آورد؟ آیا درخواست مزبور قابل پذیرش و بررسی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولا ،اطلاق عبارت »احکام محکومیت قطعی« مذکور در ماده 474قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392
احکام محکومیت قطعیت یافته در اثر اعمال ماده 442قانون موصوف را شامل میگردد ،ثانیا» ،محل اعمال و اجراء
و قلمرو شمول« حکم موضوع ماده 442قانون فوق الذکر با اعاده دادرسی موضوع ماده 474این قانون متفاوت
است ،بنابراین در فرض سؤال ،اسقاط حق تجدیدنظر خواهی محکومعلیه و بهرهمندی وی از تخفیف مجازات
موضوع حکم این ماده ،با درخواست اعاده دادرسی محکومعلیه )و دیگر اشخاص موضوع ماده 475قانون آیین
دادرسی کیفری( منافات ندارد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه