مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۹۸۶

تاریخ نظریه:

استعلام

بند »پ« ماده 64قانون آیین دادرسی کیفری یکی از جهات قانونی شروع به تعقیب را وقوع جرم مشهود در برابر دادستان یا بازپرس بیان نموده است .حال با توجه به اینکه مجموعه معاونین دادستان و دادیاران در دادسرا ،هیأت واحد محسوب میشوند و در غیاب دادستان و یا با حضور وی تحت شرایطی عهده دار انجام وظایف قانونی میباشند آیا در فرض عدم حضور دادستان ،چنانچه هر یک از معاونین یا دادیاران شاهد وقوع جرم مشهود باشند با توجه به ماده 88همان قانون میتوانند رأساً شروع به تعقیب نمایند یا اینکه اختیار و وظیفه مذکور صرفاً قائم به شخص دادستان یا بازپرس میباشد؟ خواهشمند است از نظریه ارشادی ،این بازپرسی را بهرهمند فرمایند.

پاسخ اداره کل حقوقی

برابر ماده 88قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392معاون دادستان و دادیار ،در مواردی که جانشین دادستان است ،در صورت وقوع جرم مشهود موضوع بند »پ« ماده 64قانون اخیرالذکر ،در حدود قانون ،اقدام میکند. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۹۸۶ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد