استعلام
در رابطه با رفتار احدی از پزشکان متخصص یکی از بیمارستانهای دولتی که با سوء استفاده از امکان و موقعیت
شغلی خود با حدود بیست نفر از همکاران و نیز مراجعین به بیمارستان به رغم متاهل بودن مبادرت به عمل منافی عفت
زنا نموده است:
با توجه به ماده 286قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که در مقام بیان مصادیق افساد فی الارض است ،آیا رفتار
پزشک موصوف را میتوان در شمول و منطبق با مصادیق مذکور در این یعنی عنوان ماده اشاعه فساد یا فحشا در حد
وسیع دانست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 1398050000095708مورخ 1398/02/12به شماره ثبت وارده 198مورخ
،1398/02/21نظریه مشورتی کمیسیون قوانین کیفری این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به ماهیت فعل ارتکابی موضوع سوال )زنا( ارتکاب این جرم ولو به نحو تعدد ،از شمول ماده 286قانون
مجازات اسلامی مصوب 1392و به ویژه عبارت »سبب اشاعه فساد و فحشاء در حد وسیع« خارج است و افساد فی
الارض محسوب نمیشود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه