مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۹۷۰

تاریخ نظریه:

استعلام

-1چنانچه رأی داور از لحاظ شکلی و ماهیتی بر خلاف قانون و اسناد رسمی از جمله اسناد ثبتی و آرای قضایی صادر شده باشد آیا دادگاه تکلیفی به ابلاغ رأی داور و صدور اجراییه دارد؟ چنانچه پاسخ منفی است دادگاه باید چه تصمیمی اتخاذ کند.

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،در خصوص درخواست اجرای رأی داور با توجه به صدر ماده 489قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379چنانچه رأی داور مشتمل بر یکی از موارد مذکور در این ماده باشد ،باطل است و قابلیت اجرایی ندارد .بنابراین هرگاه از سوی یکی از طرفین درخواست اجرای رأی داور شود ،دادگاه مکلف است رأی داور را از حیث جهات مذکور در این ماده بررسی و تصمیم مقتضی مبنی بر قابل اجرا نبودن رأی اتخاذ نماید. ثانیاً ،تشخیص اینکه رأی داور منطبق با موارد موضوع ماده 489قانون یادشده است یا خیر ،بر عهده دادگاهی است که صدور دستور اجرای رأی داور از آن درخواست شده است. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۹۷۰ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۲۴ | مرکز حقوقی راهبرد