استعلام
چنانچه مرجعی غیر قضایی مثل کمیسیون ماده 100یا ماده 38قانون شهرداری نظر به صلاحیت مرجع قضایی
داشته باشند چه اقدامی انجام دهند؟ آیا میتوانند پرونده را با قرار عدم صلاحیت به مرجع قضایی ارسال کنند یا
میبایست ضمن اظهارنظر ،پرونده خود را مختومه نموده و متقاضی را به مرجع قضایی راهنمایی کنند اظهارنظر
کمیسیون به چه نحوی باشد.
پاسخ اداره کل حقوقی
در مواردی که مرجع شبهقضایی نظیر کمیسیونهای مواد 77و 100قانون شهردار مصوب 1334با اصلاحات و
الحاقات بعدی و یا هیأت حل اختلاف موضوع ماده 38آییننامه معاملات شهرداری اصلاحی 1390اعتقاد به
صلاحیت مراجع قضایی در رسیدگی به دعوای مطروحه داشته باشند ،جز در مواردی که در قانون حکم خاصی
وجود داشته باشد )نظیر تبصره ماده 44قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاحی ،(1394مرجع شبه قضایی باید
تصمیم مقتضی مبنیا بر مختومه نمودن پرونده را صادر و طرفین ،جهت رسیدگی به مرجع قضایی صالح هدایت
شوند.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه