استعلام
ماده 11قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389بیان میدارد» :هرگاه وسیله نقلیه مطابق قانون به
توقفگاه اعزام گردد ترخیص آن منوط به پرداخت کلیه جریمهها و تسلیم مفاصا حساب و ارائه اصل رسید خودرو
یا دستور مقام قضایی میباشد .«...حال اگر وسیله نقلیه به هر علت به پارکینگ منتقل شده باشد ،آیا قید »پرداخت
کلیه جریمهها و تسلیم مفاصاحساب و ارائه اصل رسید خودرو« منصرف به حالتی است که وسیله نقلیه به هر نحو
غیر از دستور مقام قضایی ترخیص شود؟ در نتیجه در مواردی که وسیله نقلیه به دستور مقام قضایی ترخیص
میشود ،لزومی به پرداخت هزینههای اشاره شده نیست و حتی مقام قضایی میتواند این را در دستور خود ذکر
نماید یا اینکه دستور مقام قضایی صرفا جایگزین ارائه اصل رسید خودرو است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
طبق قسمت اخیر ماده 11قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 8/12/1389مراجع انتظامی موظف شدهاند
با دستور مقامات قضایی ذیربط نسبت به ترخیص خودروی توقیفی صرف نظر از عدم رعایت قسمت اول ماده
مرقوم اقدام کنند .مع الوصف در صورت وجود ادله کافی دال بر تحصیل خودرو از طریق مجرمانه ،باید از مرجع
قضایی در این خصوص کسب تکلیف شود.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه