مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۹۲۵

تاریخ نظریه:

استعلام

به موجب تبصره 4ماده 6قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376کسانی که دارای رتبه قضایی بوده اند به مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود حق وکالت نخواهند داشت؛ آیا این ممنوعیت برای وکالت به منظور مطالعه پرونده نیز میباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

صرف نظر از آنکه مطالعه پرونده به منظور قبول وکالت یا ارائه مشاوره صورت میگیرد ،اصولاً وکیل برای مطالعه پرونده نیز باید وکالتنامه تنظیم و به دادگاه مربوط ارائه نماید تا اجازه مطالعه پرونده را اخذ نماید؛ بنابراین ممنوعیت مقرر در تبصره 4ماده 6قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 1376شامل مطالعه پرونده نیز میشود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۹۲۵ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۰۵ | مرکز حقوقی راهبرد