استعلام
طبق ماده 603قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392مأموران دژبان نیروهای مسلح و مأموران بازرسی و
قضایی نیروهای مسلح پس از کسب مهارتهای لازم و اخذ کارت مربوط ضابط نظامی میباشند.در چارت
سازمانی ردههای مختلف نیروهای مسلح علاوه بر پیشبینی »معاونت بازرسی« به صورت عام ،برخی ردههای
مستقل نظیر عقیدتی سیاسی در ناجا نیز واحدی تحت عنوان »بازرسی و رسیدگی به شکایات« در زیر مجموعه
خود دارند .آیا کارکنان این واحدها نیز ضابط بوده و میتوانند وظایف ضابطان در حدود وظایف و مأموریتهای
اختصاصی خود را به انجام برسانند و تقاضای برگزاری دورههای آموزشی و صدور کارت از سوی آنان منطبق با
قانون است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اطلاق بند »پ« و با عنایت به قسمت اخیر بند »ب« ماده 603قانون آیین دادرسی کیفری مصوب
1392و نظر به اهداف و مأموریتهای ویژه ردههای مستقلی نظیر عقیدتی سیاسی یگانهای نیروهای مسلح،
مأموران »واحد بازرسی و رسیدگی به شکایات« ردههای مستقل ،صرفاً در چهارچوب مأموریتها و وظایف قانونی
و پس از گذراندن دورههای آموزشی و کسب مهارتهای لازم و اخذ کارت مربوط ،ضابط نظامی محسوب شده
و طبق ماده 602قانون یادشده انجام وظیفه میکنند.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
a