استعلام
-1آیا امکان صدور رأی به پرداخت نفقه آینده زوجه وجود دارد؟
-2آیا امکان صدور حکم به پرداخت نفقه زوجه تا زمان اجرای حکم وجود دارد؟ و زمان اجرای حکم چه مقطعی
محسوب میشود.
پاسخ اداره کل حقوقی
-1اولا ،با توجه به صراحت ماده 1206قانون مدنی ،مبنی بر استحقاق زوجه برای اقامه دعوا بابت نفقه گذشته،
صدور حکم به پرداخت نفقه آینده صحیح نیست؛ ثانیا ،در خصوص حکم مقرر در ماده 47قانون حمایت خانواده
مصوب ،1391دادگاه بدون صدور حکم به پرداخت نفقه ،صرفاً میزان و ترتیب پرداخت را تعیین و اعلام مینماید
و صرف این امر به معنای صدور حکم به پرداخت نفقه نمیباشد تا مستلزم احراز تمکین زوجه در آینده باشد و
اصولاً احراز امری برای زمان آینده ،در زمان صدور رأی امکانپذیر نیست.
-2بر اساس پاسخ فوق ،فرض صدور حکم مبنی بر محکومیت زوج به پرداخت نفقه تا زمان اجرای حکم منتفی
است.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه