استعلام
در موردی که در راستای تأمین خواسته ،عین خواسته توقیف فیزیکی شده است و پس از قطعیت حکم الزام به
تحویل و صدور اجراییه ،عین محکومبه تحویل محکومله شود ،آیا میتوان هزینه نگهداری از قبیل هزینه انبار و
پارکینگ را از مصادیق هزینه اجرایی حکم درموضوع ماده 47قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356دانست ؟
و آیا میتوان محکومعلیه را ملزم به پرداخت آن نمود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه در بند 2ماده 158قانون اجرای احکام مدنی مصوب ،1356حق حفاظت اموال و نظایر آن در
زمره هزینههای اجرایی ذکر شده است ،در صورتی که به تشخیص مرجع قضایی هزینههای مندرج در استعلام از
مصادیق این هزینهها باشد امکان وصول آنها وجود دارد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه