مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۷۹۸

تاریخ نظریه:

استعلام

زمانی که خواهان و خوانده در جلسه رسیدگی حضور ندارند و دادگاه اخذ توضیح از خواهان را ضروری میداند ،آیا دادگاه میتواند برای خواهان ابلاغ نماید تا ظرف مهلت معینی مثلاً سه روز جهت اخذ توضیح در خصوص موضوع خاص حاضر شود و اگر حاضر نشود ،طبق ماده 95قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379قرار ابطال دادخواست صادر کند و یا باید حتماً جلسه تجدید شود و اخذ توضیح را برای جلسه بعد قید کند و اصولاً آیا دادگاه میتواند بدون جلسه و فقط با اخذ توضیح مجدد از خواهان و عدم حضور مجدد وی ،قرار ابطال صادرکند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اعمال ضمانت اجرای مقرر در ماده 95قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379تنها در صورتی امکانپذیر است که وقت رسیدگی تعیین و به طرفین ابلاغ شده و از خواهان جهت اخذ توضیح دعوت به عمل آمده باشد و منصرف از فرض سؤال است که خواهان ظرف مهلت معینی ازتاریخ ابلاغ اخطاریه جهت اخذ توضیح دعوت شود. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۷۹۸ مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۱۲ | مرکز حقوقی راهبرد