استعلام
آیا هیات تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی بر اساس مواد 216و 244از قانون مالیاتهای مستقیم در جهت رسیدگی
به صحت و سقم اعتراض صورت گرفته طرف مودی مالیاتی حق ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری را دارد
؟ توضیح آن که در چنین مواردی مطابق رویه موجود قراری صادر میشود اما اجرای آن به احدی از کارکنان یا
کارشناسان متخصص اداره امور مالیاتی ارجاع میشود.
پاسخ اداره کل حقوقی
علیالاصول پرونده مالیاتی که در هیأتهای حل اختلاف مالیاتی مطرح میشود ،مسبوق به اظهارنظر کارشناسی
کارشناسان اداره دارایی است و پس از اعتراض مؤدی حسب تشخیص هیأت حل اختلاف مالیاتی ،اعلام رفع نقص
و تکمیل فرایند کارشناسی توسط کارشناس یا کارشناسان اداره دارایی ،بلامانع است .در این موارد مراتب به اداره
دارایی اعلام میشود تا از طریق این اداره ،موضوع پیگیری و نتیجه به هیأت اعلام شود .بدیهی است در موارد
مشمول بند 24دستورالعمل دادرسی مالیاتی سازمان امور مالیاتی و ماده 13آییننامه اجرایی ماده 218قانون
مالیاتهای مستقیم ،در صورت درخواست معترض مبنی بر استفاده از خدمات کارشناس رسمی دادگستری با
پرداخت حقالزحمه ،موضوع لزوماً به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع میشود.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه