مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۷۴۱

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 117قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379چنانچه خواهان با ضمیمه کردن گواهینامه عدم پرداخت چک به دادخواست ،همچنین تأمین خواسته معادل مبلغ چک را درخواست کند: -1آیا صرف اعلام اینکه خوانده ممکن است اموال منقول و غیرمنقول خود را به شخص دیگری انتقال دهد، از موارد تضییع یا تفریط است؟ -2منظور از تضییع و تفریط مورد نظر در ماده 117یاد شده چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

برای تبیین و تعریف اصطلاحات حقوقی باید به کتب و تحقیقات حقوقی مراجعه نمود و این امر خارج از وظایف این اداره کل است که بسته به نوع مال و اوضاع و احوال موضوع به تشخیص دادگاه میتواند از مصادیق ذیل ماده 117قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379باشد. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۱۷۴۱ مورخ ۱۳۹۹/۰۱/۲۷ | مرکز حقوقی راهبرد