استعلام
مطابق ماده 259قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379پس از اعلام
ختم دادرسی در صورت امکان دادگاه در همان جلسه انشای رأی نموده ،در غیر این صورت حداکثر ظرف یک
هفته انشاء و اعلام رأی میکند .آیا رعایت مدت یک هفته انشای رأی در این ماده شامل قاضی شورای حل
اختلاف نیز میشود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
هرچند وفق تبصره 2ماده 18قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394مقررات ناظر به صدور رأی از سوی
قاضی شوراهای یاد شده از شمول مقررات قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی
مصوب 1379خارج و تابع مقررات صدرالذکر قرار گرفته است ،اما با توجه به فقدان نص خاص در مورد مدت
زمان لازم برای صدور رأی در شورای حل اختلاف و لحاظ آنکه یکی از دلایل وجودی شوراهای حل اختلاف
تسریع در حل و فصل اختلافات بوده و قانونگذار با لحاظ این ملاک و نیز دلایل دیگر شورای یاد شده را از
تشریفات دادرسی معاف کرده است و نیز امکان جاری دانستن قیاس اولویت ،به نظر میرسد نمیتوان برای
قاضی شورای حل اختلاف مدت زمان بیشتری نسبت به دادگاه در فرض اعلام ختم دادرسی قائل شد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه