استعلام
با توجه به مواد 17و 42آییننامه اجرایی قانون راجع به ترجمه اظهارت و اسناد در محاکم و دفاتر اسناد رسمی
در خصوص تمدید پروانه در صورتی که مترجم مراتب عدم اشتغال خود را اعلام نکرده باشد و بعد از گذشت
سه سال درصدد تمدید پروانه باشد ،نحوه محاسبه تمبر مالیاتی چگونه است؟ آیا باید نرخ تمبر سال تمدید پروانه
به سالهای قبل تسری داده شود؟ آیا باید بر اساس قانون بودجه هر سال نرخ تمبر تمدید پروانه استخراج و تمام
سالها جمع شود یا اینکه از سال انقضای پروانه هر سه سال در نظر گرفته شود و در انتهای هر سه سال بر
اساس مبلغ تمبر سال سوم محاسبه و به سالهای قبل تسری داده شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مطابق ماده 17آییننامه اجرایی اصلاح ماده 3قانون راجع به ترجمه اظهارات و اسناد در محاکم و دفاتر رسمی
اصلاحی 1377/5/31مترجم رسمی باید هر سه سال یک نوبت در اردیبهشت ماه برای تمدید پروانه خود به
اداره امور مترجمان رسمی مراجعه کند و در صورتی که موجبی برای عدم تمدید نباشد ،پس از الصاق تمبر به
مبلغ مقرر قانونی پروانه وی برای سه سال توسط اداره یادشده تمدید شود و ضمانت اجرای عدم تمدید پروانه
در انتهای این ماده ممنوعیت اداره مترجمان رسمی دادگستری شهرستان از تصدیق امضای مترجمی است که
پروانه وی تمدید نشده است .بنابراین در فرض استعلام که مترجم رسمی در موعد قانونی نسبت به تمدید پروانه
خود اقدام ننموده است و عدم اشتغال خود را نیز اعلام نداشته است و اینک متقاضی تمدید پروانه خود میباشد،
با توجه به اینکه مطابق ماده 4قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380و ماده 60قانون الحاق
برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ) (2مصوب 1393دریافت هرگونه وجهی باید با مجوز
قانونی باشد؛ لذا اداره امور مترجمان رسمی باید در قبال دریافت هزینه تمدید پروانه برای یک نوبت که به مدت
سه سال از تاریخ تمدید است ،نسبت به دریافت هزینه تمدید به تاریخ سال تمدید اقدام کند و موجب قانونی
جهت محاسبه و دریافت هزینه تمدید برای سنوات عدم تمدید وجود ندارد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضائیه